ИЗВЕСТУВАЊА

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ВО СПОРТСКИ РИБОЛОВ ЗА ДЕЦА У 15 (КАДЕТИ) Почитувани, Согласно усвоениот Календар и Пропозициите за натпревари во 2024 година, Државното првенство во спортски риболов за конкуренцијата У-15 (кадети) во дисциплината Пливка ќе се одржи на 22. и 23. Јуни 2024 год. Организатор на првенството е Македонската Риболовна Федерација и Натпреварувачката комисија – Пливка. Патеката ќе биде поставена на Охридското езеро, во Охрид, на Кеј "Македонија" пред хотел Ројал Право на учество на Државното првенство за У15 имаат сите РЗК со една или повеќе екипи, доколку навремено се пријават и ја имаат платено годишната членарина во МРФ за 2024 година. Екипите за ова првенство се составени од 3 (три) натпреварувачи, еден резервен натпреварувач и 2 (два) капитени на екипата.…
ПРОГРАМА ЗА 3-TО и 4-TО КОЛО ОД ДРЖАВНА ЛИГА во дисциплина МУШИЧКА 2024 Организатор: Македонска Риболовна Федерација Домаќин: ЗРСРК Рибар 2011 - Скопје Термин на одржување: 19.05.2024 Место: река Треска (Скопска), во Сарај Право на учество на лига натпреварите во организација на МРФ, во поединечна конкуренција, имаат сите натпреварувачи регистрирани во РЗК членки на МРФ, кои навремено го извршиле пријавувањето, имаат решение за вршење на дејност спорт од Агенција за млади и спорт, матичното РЗК да има уплатена членарина за тековната година на жиро сметка на МРФ најдоцна 7 (седум) дена пред почетокот на натпреварот на кој ќе учествуваат. За фер и коректно спроведување на натпреварот Македонската риболовна федерација ќе ангажира доволен број на судии. Судискиот колегиум ќе биде дополнително…
ПРОГРАМА за Супер Лига „Пливка - 2024“ категорија Сениори и У-25 за Прво и Второ коло Согласно усвоениот Календар и Пропозициите за Спортско-риболовни натпревари за 2024 година, ја објавуваме програмата за Прво и Второ коло од натпреварите во Супер Лига дисциплина Пливка. Организатор на натпреварот: Македонската Риболовна Федерација и Натпреварувачката комисија за дисциплина Пливка. Место на одржување: Тиквешко Езеро, патека Модри Стени Термин: 18.05.2024 (сабота) – Прво коло 19.05.2024 (недела) – Второ коло Право на учество во Прво и Второ коло од Супер Лигата имаат сите натпреварувачи кои учествувале во најмалку две кола од Лига натпреварите и уплатат котизација од 4.000ден. Првите тројца пласирани натпреварувачи, од Лигата, во категоријата У25, стекнуваат право да учествуваат во Супер Лигата. Првакот од Спортско-риболовната…
Фидер Лига 2024 – Трето Коло Ревир: Мавровица-Свети Николе ПРОГРАМА - Саатница: 18.05.2024 сабота (неофицијален тренинг) 19.05.2024 недела (натпревар) до 08:00 –Пристигнување на тамкичарите 08:15-08.30 -Извлекување редослед и стартни места 08:30- ПРВ СИГНАЛ - Пристап во натпреварувачко место 09:10 – ВТОР СИГНАЛ – 5 минути до почетокот на контролата на храната и мамките од страна на судиите 09:15 – ТРЕТ СИГНАЛ - почеток на контролата на храната и мамките од страна на судиите 09:50 – ЧЕТВРТ СИГНАЛ - Почеток на обилно прихранување ( 10 минути ) 10:00 – ПЕТТИ СИГНАЛ – Почеток на ловење риба 14:55 – ШЕСТИ СИГНАЛ - 5 минути до крајот на ловење на риба 15:00– СЕДМИ СИГНАЛ – Крај на ловење на риба Натпреварувачите треба да…
ПРОГРАМА за Прва Спортско-риболовна Лига 2024 дисциплина Пливка категорија Сениори, У-25 и У-20 за Трето и Четврто коло Согласно усвоениот Календар и Пропозициите за Спортско-риболовни натпревари за 2024 година, ја објавуваме програмата за Трето и Четврто коло од натпреварите во Првата Лига дисциплина Пливка. Организатор на натпреварот: Македонската Риболовна Федерација и Натпреварувачката комисија за дисциплина Пливка. Место на одржување: Тиквешко Езеро, патека Модри Стени Термин: 27.04.2024 (сабота) – Трето коло 28.04.2024 (недела) – Четврто коло Право на учество во Трето и Четврто коло од Првата Лига имаат сите екипи во категорија сениори и сите поединци во категорија У-20 и У25, кои учествувале во првите две кола. Сите РЗК што ќе се пријават за учество во Првата Лига во конкуренција Сениори,…
ЗАБРАНА ЗА РИБОЛОВ НА РИБОЛОВНИ РЕВИРИ за 2024 год. (погледнете или превземете)
По повод објавените документи од страна на одредени лица во текот на 08.04.2024 год, МРФ го дава следново соопштение - Документот кои е објавен од АМС не е доставен до архивата на МРФ По повод изнесените податоци дека се чека одлуката за упис на преседателот изгласан на нерегуларното собрание одржано на 24.12.2024 год. се невистините. Во прилог е решението од второстепена комисија на Централен Регистар дека се одбиени како нерегуларни. Што значи дека спортските натпревари продолжуват според календарот. Спортот не смее да запре. Бистро
ПРОГРАМА за Прва Спортско-риболовна Лига 2024 дисциплина Пливка категорија Сениори, У-25 и У-20 за Прво и Второ коло Согласно усвоениот Календар и Пропозициите за Спортско-риболовни натпревари за 2024 година, ја објавуваме програмата за Прво и Второ коло од натпреварите во Првата Лига дисциплина Пливка. Организатор на натпреварот: Македонската Риболовна Федерација и Натпреварувачката комисија за дисциплина Пливка. Место на одржување: Тиквешко Езеро, патека Модри Стени Термин: 13.04.2024 (сабота) – Прво коло 14.04.2024 (недела) – Второ коло Право на учество во Првата Лига во натпреварувачката 2024 година имаат сите РЗК со една или повеќе екипи, доколку навремено се пријават, ја уплатат годишната членарина и котизација за 2024 година и ги достават сите потребни документи. Краен рок за пријавување е 07. Април 2024…

 

ЖИРО СМЕТКА

Македонска риболовна федерација

Ж-сметка: 3000000001910-29

Депонент: Комерцијална Банка

КОНТАКТ

Булевар Кочо Рацин бр. 75
1000 Скопје, Македонија
Тел: +389 2 3164 539
Факс: +389 2 3164 509
Е-пошта: contact@mrf1952.mk

РАБОТНО ВРЕМЕ

Работно време на МРФ

понеделник - петок

07:00 - 15:00