ИЗВЕСТУВАЊА

Почитувани, Во прилог може да ја погледнете дополната на Решението за забрани за риболов за 2019 година. Со почит, Македонска Риболовна Федерација

IN MEMORIAM

02 Мај 2019
3025 пати
Почитувани колеги риболовци, Ве известуваме дека нашиот долгогодишен другар, секретар на ЗСРРК Пчиња од Куманово и долгогодишен член на репрезентацијата на Македонија во дисциплина пливка, Горан Димитриевски, по кратко боледување почина на 01.05.2019 година на своја 55 годишна возраст. Погребот ќе се одржи денес, 02.05.2019 на гробиштата во Куманово во 16 часот. Нека почива во мир. Македонска Риболовна Федерација
Почитувани, Ве известуваме дека поради одржување на втор круг на претседателски избори на ден 05.05.2019г. за кога беше закажан кастинг купот, истиот ќе биде одложен за наредниот викенд т.с. кастингот за крап ќе биде одржан на ден 12.05.2019 година. Натпреварувачка крапска секцијаПретседателАлександар Миловски
Почитувани, Во прилог може да го погледнете известувањето од Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство во врска со забрана за риболов на Дојранско езеро. Со почит, Македонска Риболовна Федерација
Почитувани, Во прилог може да го погледнете изменетиот календар за Лига пливка 2019, како и програмата за прво и второ коло од Лига пливка 2019. Со почит, Македонска Риболовна Федерација
Во прилог може да го преземете Решението за забрани за риболов поради мрест на риболовни ревири и рекреативни зони, издадено од МЗШВ. Со почит. Македонска Риболовна Федерација
Почитувани, Ве известуваме дека поради одржување на меѓународниот куп во кајак на реката Треска ИКАС 2019 од 04.04 до 07.04.2019, кајак натпревари за избор на репрезентација на 13-14.04 и 20-21.04, како и празникот Велигден на 27.04,  3-тото и 4-тото коло од Државна мушичарска лига на Македонија 2019, наместо на 07.04.2019, ќе се одржат на 4.05.2019.3-то коло04.05.2019 на река Треска (Скопски дел) од 09:00 до 12:00 часот 4-то коло04.05.2019 на река Треска (Скопски дел) од 15:00 до 18:00 часот Со почит, Македонска Риболовна Федерација
Согласно Правилникот за спортско-риболовни судии и Одлуката на Управниот одбор на МРФ за формирање на комисја за полагање испит, комисијата објавува П Р О Г Р А М АЗа полагање на испит за спортско-риболовни судии 1. Полагањето испит за спортско-риболовни судии ќе се спроведе во дисциплините „Пливка“ и „Крап“, во двата ранга: III ранг - основен судија и II ранг - државен судија, за секоја дисциплина посебно.2. Спроведување на испитот2.1. Теоретскиот дел се врши писмено, со заокружување и доплолнување на одговори на поставените прашања и понудените одговори и решавање на задача со пресметување на резултати за одреден натпревар. Тежината на задачата ќе биде според рангот за кој се полага. 2.2. За пресметување на конечните резултати од теоретскиот дел, прашањата учествуваат…

 

ЖИРО СМЕТКА

Македонска риболовна федерација

Ж-сметка: 3000000001910-29

Депонент: Комерцијална Банка

КОНТАКТ

Булевар Кочо Рацин бр. 75
1000 Скопје, Македонија
Тел: +389 2 3164 539
Факс: +389 2 3164 509
Е-пошта: contact@mrf1952.mk

РАБОТНО ВРЕМЕ

Работно време на МРФ

понеделник - петок

07:00 - 15:00