НАТПРЕВАРИ 2015

На 25.10.2015 на Мавровското езеро се одржа Државниот спин куп на Македонија. На натпреварот земаа учество 18 натпреварувачи, а беа уловени 2 риби од видот клен со должини од 42 и 43 см. Филип Мишевски од РИБАР 2011 Скопје го освои првото место, а Јулио Божиноски од Пастрмка Струга (Охрид) второ место. Трето место не беше доделено. По завршувањето на натпреварот, домаќинот РИБАР 2011 изврши порибување на Мавровско езеро со 45 кг подмладок на пастрмка, набавена од овластениот репроцентар З.З. Охридска Риба. Во прилог е галерија со фотографии и натпреварувачки дневник. Бистро
Во недела, 04.10.2015 година, на патеката на „Градска плажа“ во Дојран, се одржа последното, 5-то коло, од „Супер лига“ на Република Македонија во дисциплина „Пливка“, кое се бодува за состав на репрезентацијата во спортски риболов која ќе не претставува на Светското првенство во 2016 година, што ќе се одржи во Пловдив, Република Бугарија.Репрезентацијата е во следен состав:1. Марјан Ристиќ2. Зоран Митевски3. Горан Цуцуловски4. Филип Таушанов5. Тони Гоговчевски и6. Зоран Кожухаров
Во пeриод 03.08-08.08.2015 година, во организација на Сојузот на спортски риболовци на Србија, на каналот на железарницата во Смедерево, се одржа Светско првенство за најмлади категории натпреварувачи U14, U18 и U23.На ова првенство во категорија на натпреварувачи до 23 години, во конкуренција на 99 натпреварувачи од 21 држава, учествуваше и репрезентацијата на Република Македонија во состав:1. Мартин Младеновски2. Рамиз Малику3. Славко Казаков4. Ерџан Шамаковски5. Тео СтојановиќВо конкуренција на натпреварувачи до 14 години учествуваа 10 репрезенации со вкупно 50 натпреварувачи а во конкуренција на натпреварувачи до 18 години се натпреваруваа 16 репрезентации со вкупно 64 натпреварувачи.Учеството на нашата репрезентација е од историска важност за спортскиот риболов во Република Македонија поради фактот што за прв пат една наша репрезентација учествува на Светско…
Во периодот од 10-13.09.2015 во местото Благај во близина на Мостар се одржа 6-тиот Јадранско-подунавски куп во дисциплината “мушичарење“. Купот се одржа на реката Буна, притока на Неретва, позната како природно мрестилиште на ендемската мекоусна пастрмка. Македонија учествуваше со една екипа составена од 3+1 натпреварувачи, избрани согласно постигнатите резузлтати на Државниот мушичарски куп на Македонија 2015. Екипата се пласираше на 13-тата позиција. Во прилог се официјалните конечни резултати и галерија со фотографии.  
Од 7-13 септември се одржа светското првенство во риболов во дисциплина пливка во Словенија.Ова се дел од „уловените моменти“ од ова највисоко натпреварување во спортски риболов во светот на кое учествуваа 37 репрезентации од исто толку држави.Македонската репрезентација се претстави одлично до последниот момент, сите натпреварувачи и нивните тренери успејаа да ги совладаат техниките и условите кои беа потребни за овој риболов на една прекрасна вода и река која што ја немаме во наша близина, освојувајки го солидното 23 место во конкуренција од 37 држави со што ја задржаа средината на светската ранг листа на натпреварувањето.
Од 10 до 12 јули во Птуј Словенија беше одржан 10-то по ред Балканско првенство (Јадранско-подунавски Куп 2015) во дисциплината „Пливка".На оваа првенство учествуваа 16 екипи од Словенија, Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Словачка и Македонија. Нашата држава беше претставена со 3 екипи и тоа Вардар Марош од Скопје, Пчиња од Куманово и Бистро од Струмица.Во двата натпреварувачки дена се ловеше претежно крап (примероци од 1- 5 кг) а вкупно во двата дена за темини по четири часа се уловија преку 2.5 тони риба.Нашите претставници достојно се претставија иако не вообичаено за нашите терени и тренинг центри - дисциплината „Пливка" (каде што со штек) успеаа да бидат рамо до рамо со другите натпреварувачи од другите држави - поставувајки секој од…
Изминатиот викенд на акумулацијата Мавровица кај Св.Николе се одржа првото коло од крапската лига 2015 во организација на МРФ. Во прилог се извештајот од одржаното прво коло од крапската лига 2015, како и распоредот по групи за второто коло кое ќе се одржи на Крушевското езеро. Во галеријата може да погледнете фотографии од настанот. Бистро
Денес на 14.05.2015 започна првото коло од крапската лига на Македонија во организација на МРФ. Првото коло се одржува на акумулацијата Мавровица и ќе биде со времетраење од 72 часа. Натпреварувачите ги извлекоа следните позиции: 1. Шаран - Мак. Каменица, Флоре и Ристе2. Рибар 2011 - Скопје, Крсте и Филип3. Рибар 2011 - Скопје, Предраг и Васил 4. Св.Стефан - Охрид, Даниел и Ицо 5. Вардар - Скопје, Мартин и Максим6. Вардар - Скопје, Оливер и Зоки7. Рибар 2011 - Скопје, Гоце и Диме8. Бабуна - Велес, Тони и Дејан9. Св. Апостол Петар - Охрид, Арнаудови10. Рибар 2011 - Скопје, Душко и Милчо 11. Еко Спорт Фиш - Скопје, Љупчо и Борче12. празна позиција (екипата од Крушево не пристигна) Бистро

 

ЖИРО СМЕТКА

Македонска риболовна федерација

Ж-сметка: 3000000001910-29

Депонент: Комерцијална Банка

КОНТАКТ

Булевар Кочо Рацин бр. 75
1000 Скопје, Македонија
Тел: +389 2 3164 539
Факс: +389 2 3164 509
Е-пошта: contact@mrf1952.mk

РАБОТНО ВРЕМЕ

Работно време на МРФ

понеделник - петок

07:00 - 15:00